Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
ürkü amerikan bar sebebiyle karınerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sağlıklı iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.
Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı tavsiye ederiz.
Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini tedarik etmek üzere kullanılan özel düşüncemlı baplardır.
Çıkış mesafelerinin kapıdan allıkındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor derunindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, evetğmurlama sistemi sıfır mimarilarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan bünyelarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olamaz.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.
Yangın merdiveni bapsı 90 dakika erdemli ısıya karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı yol ile kolayca merdivene erişimı esenlamalı, aynı anda yekten lüks kişinin Yangın Merdiveni Kapısı dışarı sahih çıkmasını sağlamlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.
Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, resen kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da nazar önünde bulundurularak standartlara onat şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.
Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Sonunda yangın üzere durumlarda dahi baplar insanoğluın çıkışı için elverişli konumda olur.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için makul yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) makul durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Sahanlığın en az hoşgörülüliği ve uzunluğu, merdivenin degajeliğinden az mümteni. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve yalaz geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 çalışmalevi[değemektir